Page images
PDF
EPUB

NOTE. The method of proof is the same as in simple subtraction.

[blocks in formation]

12. Borrowed 27. 11s, and paid 197. 17s. 6d how much remains due ? Ans. £7 13s. 6d.

13. How much does $174. 6s. exceed 1781. 18s. 5id.? Ans. 138 78. Gid.

14. From eleven pounds take eleven pence.

Ans. £10 19s. 1d.

15. From seven thousand two hundred pound, take 17s: 64d. Ans. £7181 2s. 51d.

8

1

[ocr errors]

16. How much does seven hundred and eight pounds, exceed thirty-nine pounds, fifteen shillings and ten pence halfpenny ? Ans. £668 4s. 1id. 17. From one hundred pounds, take four pence halfpenny. Ans. £99 19s. 7id. 18. Received of four men the following sums of money, viz. The first paid me 374. 11s. 4d. the second 25l. 16s. 7d. the third 191. 148. 6d. and the fourth as much as all the other three, lacking 19s. 6d. I demand the whole sum received ? Ans. 165 5s. 4d.

[merged small][merged small][ocr errors][merged small][merged small][merged small][merged small]

9 11

T. cut. gr. lb. oz. dr.
810 11 0 20 10 11
193 17 1

20 12 14

lb. oz. pot. gr 44 9 6 12 17 3 16 18

S. AVOIRDUPOISE WEIGHT.
C. gr. lb.

7 3 13

5 1 15

lb. oz. put. gr.
942 2

0

$92 9 2 $

3 9 gr.

4 1 17

1 2

15

T. cut. gr. lb. oz.ùr.

7

10 S 17

5 12 10 9

S

12 1 19

[ocr errors]

cit. ar. lb

T.
S17 12 1
180 12 1

4. APOTHECARIES' WEIGHT.

It

$5 7

17 10

oz. dr. 12 9 12 14 10 14

[merged small][ocr errors][merged small]
[merged small][merged small][merged small][merged small][ocr errors]

gal. qt. pt. gi. 21 20 1 14 2 1

[ocr errors][merged small][merged small]

5. CLOTH MEASURE.

E. E. qr. na.
467 3 1

291 3 2

19 2 4 39

E. E. gr. na.
615 O 1

226 2 2

hhd. gal. qt. pt.
612 23 1 0
75

S7 1 1

6. DRY MEASURE.
bu. pk. qt.

8 1 5

3

1 6

7. WINE MEASURE.

hhd. gal. qt. pt.

ཚང་གང་ཐུབ་བྱུང་ཡིས་མང་བྱུང་ནས་མར་མར་

13 0

1 0

10 60 3 1

[blocks in formation]
[blocks in formation]
[ocr errors]

E. Fl. qr.na.

845 1 1

576 2 $

bu. pk. qt.pt

17 2S G 62 61

hhd. gal. qt. pt.

521

14 2 1

256

25

3 0

T.hbd. gal. qt. pt.

2 3 20 S 1 1 2 27 0

[merged small][merged small][ocr errors][merged small]
[ocr errors][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][ocr errors][merged small][merged small]

san

yrs. mo. w. da. 54 11 3 1 43 11 3

5

w.

d. h. min. sec. 472 2 13 18 42 218

4 16 29 54

10. SOLID MEASURE.

cords. ft.
72 114

41 120

A. gr. rods.

130 1 10

49 1 11

[ocr errors]

54

11. TIME.

sq.ft. sq.in.

399

151

19 152

sq.ft. sq.in.

860

84

143

125

tons. ft.

in.

45 18 140 16 14 145

yrs, days. k. min. sec. 24 $52 20 41 20 14 S56 20 49 13

12. CIRCULAR MOTION.

8.

9 23 45
T 40 56

9 29 34 54
7 29 40 $6

w. d. h. min. sec. 781 1 8 23 21 197 3 12 42 53

QUESTIONS,

Shewing the use of Compound Addition and Subtraction

NEW-YORK, MARCH 22, 1814.

1.

Bought of George Grocer,

12 C. 2 grs. of Sugar, at 52s. per cwt.
28 lbs. of Rice, at 3d. per Ib.
3 loaves of Sugar, wt. 35lb. at Is. id.
3 C. 2 qrs. 14lb. of Raisins, at 36s. per cwt. 6

per Ib. 1

£.32 10 0 0 7 0 17.11

10 6

£41

5 5

2. What sum added to 177. 11. 8d. will make 100l. ? Ans. 82. Ss. 3d. Sqr.

3. Borrowed 50l. 10s. paid again at one time 171. 11s 6d. and at another time, 9l. 4s. 8d. at another time 71. 9s. 6d. and at another time 19s. 6d. how much remains unpaid? Ans. 15 4s. 9id.

4. Borrowed 100%. and paid in part as follows, viz. at one time 217. 11s. 6d. at another time 19l. 17s. 4 d. at another time 10 dollars at 6s. each, and at another time two English guineas at 28s. each and two pistareens, at 143d. each; how much remains due, or unpaid?

Ans. £52 12s. 8d.

4

5. A, B, and C, drew their prize money as follows, viz. A had 75l. 15s. 4d. B had three times as much as A, lacking 158. 6d. and C, had just as much as A and B both; pray how much had Ć? Jins. £302 5s. 10d.

6. I lent Peter Trusty 1000 dols. and afterwards lent him 26 dols, 45 cts. more. He has paid me at one time 361 dois. 40 cts. and at another time 416 dols. 09 cts. beides a note which he gave me upon James Paywell, for 143 dols. 90 cts. ; how stands the balance between us? Ans. The balance is $105 06 cts. due to me. 7. Paid A B in full for E F's bill on me, for 1057. 10s. viz. I gave him Richard Drawer's note for 15l. 146. 9d. Peter Johnson'a do. for 501. Os 6d. an order on Robert Dealer for $91. 11s. the rest I make in cash. I want to know what sum will make up he deficiency?

up

Ans. £.20 39. 9d. ',

« PreviousContinue »